Skip to main content
Arina Marsman

"Acupunctuur helpt het lichaam een gezonde balans te vinden, Chinese kruiden en aangepaste voeding ondersteunen dit proces."

Al meer dan 35 jaar beoefen ik de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM). Na meerdere keren uitgeloot zijn voor geneeskunde besloot ik fysiotherapie te gaan studeren. Na 6 jaar als fysiotherapeut gewerkt te hebben kwam ik door mijn huisarts in aanraking met acupunctuur. Mijn keuze was snel gemaakt: bij de opleiding Pakua en Nei Jing volgde ik de basisopleiding acupunctuur.

Mijn Chinese kruidenstudie volgde ik o.a. bij Giovanni Maciocia in Londen en in China, en ook in Nederland. Meerdere stages op acupunctuur- en kruidengebied volgden in China.

Snel na mijn afstuderen werd mij een docentschap docent aangeboden op Nei Jing. Op meerdere opleidingen heb ik les gegeven en sinds 2009 ben ik verbonden aan Qing Bai, Academie voor Chinese Geneeswijze te Nijmegen. Nog steeds vol enthousiasme volg ik nascholingen om mijn kennis te verdiepen. Uiteraard volg ik ook de verplichte nascholingen op westers geneeskundig gebied.

In 2007 heb ik onderzoek gedaan naar het effect van Chinese kruiden op overgangs klachten. Deze pilot bewees duidelijk dat Chinese kruiden goed in te zetten zijn bij klachten tijdens de overgang. Het onderzoeksrapport is te downloaden via www.sciencedirect.com.

Erkend door de WHO

De World Health Organisation (WHO) omschrijft op dit moment meer dan negentig aandoeningen die door acupunctuur en Chinese kruidentherapie met succes behandeld kunnen worden. Een lijst vind je op de website van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur.

Arina Marsman Acupunctuur
& Chinese Kruidentherapie
Dr. Kuyperstraat 5
2514BA | Den Haag

T:  (+31) 06 42 06 46 91
E: marsman.arina@gmail.com